Joogan peruskurssi, Nurmijärvi

HUOM: KURSSIN ALOITUSPAIKKA JA -AIKA MUUTTUNEET. ALKUKAUSI PIDETÄÄN AHJOLASSA (Ahjolantie, Nurmijärvi), alkaen maanantaina 27.08. klo 20.00-21.15, MYÖHEMMIN SYKSYLLÄ TIEDOTETAAN KURSSIN OSALLISTUJILLE SIIRTYMISAJANKOHTA YHTEISKOULULLE.
Paikka: NURMIJÄRVEN YHTEISKOULU, Pratikankuja 8, Nurmijärvi
Aika: Maanantaisin 19.11.2018 asti. klo 18.30-19.45 (Huom: 15.10. ei ole harjoitusta)
Kurssin järjestää: Nurmijärven Opisto
Ohjaaja: Arto Neuvonen
Ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittautuminen Nurmijärven Opiston kautta Ma 11.06.2018 alkaen.
Netti-ilmoittautuminen.
Kurssin koodi: 831302a

Joogan peruskurssi soveltuu rentoutumisesta, kehotietoisuuden ja mielenrauhan lisäämisestä, ja/tai yleensä joogasta kiinnostuneille aikuisille. Ei vaadi notkeutta tai aikaisempaa kokemusta joogasta.
Harjoittelemme perusasanoita (asentoja), joiden avulla tiedostamme paremmin kehon tilan ja opimme rentoutumaan. Teemme venytyksiä, kiertoja, taivutuksia erilaisissa asennoissa tai lepäämme kehoa ja hengitystä kuunnellen.
Tavoitteena on mielenrauhan kokeminen, rentoutuminen, jooga-asanoihin tutustuminen, kehon tilan ja hengityksen tiedostaminen harjoituksen eri vaiheissa, sekä oppia tuntemaan oma fyysinen, mentaalinen ja henkinen puoli.
Harjoitusten pääpaino on tietoisena olemisessa, ei niinkään fyysisissä liikkeissä tai niiden jatkuvassa kehittämisessä.
Harjoituksista seuraa hyvä rentoutunut olo, mieli tyyntyy ja rauhoittuu.

Ota mukaan luonnonkuituiset vaatteet, vesipullo ja jokin alusta (esim. puuvillapeite, joogamatto). Villasukat ja jokin peite saattavat olla tarpeen loppurentoutuksessa kehon rentoutumisen ja lämpimänä säilymisen varmistamiseksi.
On suositeltavaa olla syömättä vähintään kaksi tuntia ennen harjoitusta.