Reiki

Daikomio Valo
Usuin luonnollinen parantamismenetelmä, japanilaiselta nimeltään Usui Shiko Ryoho. ReiKi-sanalla on useita merkityksiä, mm. universaalinen elämänenergia, taivaallinen pyhä viisaus, rakkaus.

Reiki-energian vaikutuksista saa kokemuksen tulemalla itse Reiki-hoitoon tai opettelemalla Reikin. Reiki-hoitaja toimii kanavana ja Reiki välittyy hänen käsiensä kautta hoidettavaan. Reikillä ei voi tehdä pahaa eikä vahingoittaa ketään tai mitään. Se sopii kaikelle elävälle: ihmisille, eläimille ja kasveille. Reiki kulkee hoitajan sydämen kautta: se on rakkauden voima. Vastaanottajasta riippuu kuinka paljon Reikiä häneen kulloinkin virtaa. Reiki-käsittely auttaa mm. syvärentoutukseen, elämänenergian lisäykseen, energiatukkiutumien avautumiseen, myrkkyjen poistoon ja värähtelytaajuuden kohoamiseen.

Mikäli haluaa itse opetella Reikin, sen voi oppia Reiki-kurssilla.

Reiki I -kurssi

Itsehoito ja käsillä hoitaminen

Kahden päivän mittaisella peruskurssilla saa valmiudet käyttää Reikiä itsensä ja muiden hoitamiseen. Kyky toimia Reiki-kanavana siirretään suoraan opettajalta oppilaalle vihkimyksen/virityksen avulla. Oppilas yhdistetään neljän eri virityksen avulla kaikkialliseen elämänenergiaan. Kun on saanut viritykset, yhteys Reiki-energiaan säilyy koko loppuelämän ajan. Lisäksi opetetaan käytännössä käsien perus- ja lisäasennot sekä energian tasapainotus, käydään läpi hoitojen vaikutuksia, Reikin eettisiä periaatteita ja perehdytetään oppilas Reikin henkeen. Ensimmäisen Reiki-asteen painopisteenä on kääntyminen omaa fyysistä tasoa kohden.

Reiki II -kurssi

Kaukohoito

Toisen asteen Reikissä työskennellään ajan ja paikan ulkopuolella vaikuttavien symbolien ja mantrojen kanssa. Nämä symbolit ja mantrat alkavat toimimaan, kun Reiki-opettaja on siirtänyt ne energeettisesti oppilaaseen vihkimyksen kautta. Kurssilla opetetaan perinteisen Usuin Reikin kolme symbolia ja niiden eri käyttömahdollisuudet. Kakkoskurssin aikana energian virtaus vahvistuu oleellisesti.

Reiki III -kurssi

Opettajavalmius ja henkilökohtainen kasvu

Kolmannen Reiki-asteen eli opettaja-asteen yhteydessä välitetään tieto siitä, kuinka universaalinen elämänenergian aktivoiminen suoritetaan. Reikin piiri sulkeutuu. Koulutus kestää vähintään vuoden ja se annetaan yksityisopetuksena. Useat haluavat lähteä opettajakoulutukseen vauhdittaakseen omaa henkilökohtaista kasvuaan tai sitten tuntiessaan kutsumuksen Reiki-energian jakamiseen muille. Opettajakoulutuksen käyneillä on oikeus opettaa kaikkia kolmea astetta.