Äijäjooga

Arto istuu

Äijäjooga soveltuu rentoutumisesta, kehotietoisuuden ja mielenrauhan lisäämisestä ja/tai yleensä joogasta kiinnostuneille miehille. Harjoitukset ovat tarkoitetut kaiken ikäisille ja kokoisille aikuisille miehille (muilta on pääsy kielletty!). Osallistuminen ei vaadi notkeutta tai aikaisempaa kokemusta joogasta, riittää että olet mies.

Näissä harjoituksissa miehillä on lupa olla oma itsensä, ottaa rennosti ja olla luonnollisia, on mm. lupa röyhtäillä, huokailla, itkeä, nauraa tai piereskellä aina hetken tarpeen mukaan. Kaikki luonnollinen on sallittua, ainoa mitä ei sallita on väkivalta itseä tai muita kohtaan, sillä jooga on olemista rauhan tilassa. Harjoittelemme perusasanoita (asentoja), joiden avulla tiedostamme paremmin kehon tilan ja opimme päästämään irti yrittämisestä, ponnistelusta, tuloksen tavoittelusta ja vähitellen opimme rentoutumaan myös toiminnan keskellä. Teemme venytyksiä, kiertoja, taivutuksia erilaisissa asennoissa tai lepäämme kehoa ja hengitystä kuunnellen. Tavoitteena on mielenrauhan kokeminen, rentoutuminen, jooga-asanoihin tutustuminen, kehon tilan ja hengityksen tiedostaminen harjoituksen eri vaiheissa. Perimmäinen tavoite on tulla tietoiseksi Todellisesta Itsestä! Harjoitusten pääpaino on tietoisena olemisessa, ei niinkään fyysisissä liikkeissä tai niiden jatkuvassa kehittämisessä. Harjoituksista seuraa hyvä rentoutunut olo, mieli tyyntyy ja rauhoittuu.

Ota mukaan jokin alusta (esim. puuvillapeite), luonnonkuituiset, tilavat ja lämpimät vaatteet sekä pullo juomavettä. Villasukat ja jokin peite saattavat olla tarpeen loppurentoutuksessa kehon rentoutumisen ja lämpimänä säilymisen varmistamiseksi.

Äijäjooga kurssille voit osallistua vuodesta toiseen.

Tämän hetkisen harjoitusaikataulun löydät kurssikalenteri sivulta.

Jos olet kiinnostunut joogasta, mutta et löydä itsellesi sopivaa kurssia, tai haluaisit aloittaa joogan harrastamisen vaikka työpaikallasi, niin ota yhteyttä meihin yhteystiedot sivun kautta.

Mies kuin mies hyötyy Äijäjoogan harjoittamisesta!


Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Jooga Perustietoa joogasta

Joogan peruskurssi sekä miehille että naisille

Kurssit